Blogi

 

Tämä kuormituspatteri on käytännössä haastavampi versio blogisarjassa aikaisemmin esitellyistä nousevista ja laskevista toistoista. Vaiheittain etenevässä kuormituspatterissa ero on siinä, että samaa intensiteettiä toistetaan 2-4 kertaa ennen siirtymistä ylös tai alas kuormissa. Täten adaptaatiota syntyy saman intensiteetin toistuvuuden...

Laskevien ja nousevien toistojen jälkeen pyramidi mallin kuormituspatterit ovat looginen jatkumo, jossa käytetään molempia edellä mainittuja tapoja kuormittaa pääliikettä.

Nousevat toistot ovat laskevien toistojen vastakohta, siinä mielessä että jokaisella sarjalla toistot kasvavat ja samaan tapaan kuormat laskevat. Nousevat sarjat on laskevien sarjojen tapaan helppo tapa ottaa käyttöön erikoisempia kuormituspattereita.

Laskevat toistot on helppo tapa lähteä kokeilemaan erilaisia kuormituspattereita suorien sarjojen jälkeen. Laskevien toistojen käyttö on myös suhteellisen yksioikoista; toistojen tippuessa kuorma nousee.

Suorat sarjat ovat perustavanlaatuisia tapoja kuormata liikkeitä kuntosalilla. Itseasiassa suurin osa treenaajista harvoin eksyy treeniuransa aikana suorien sarjojen ulkopuolelle. Suorien sarjojen tulisikin muodostaa suurin osa käytettävistä kuormituspattereista.

Proteiinintarvetta voidaan käsitellä monesta eri lähtökohdasta.
Kehollamme on tietty minimitarve ravinnon proteiinille, jota ilman kehomme ei yksinkertaisesti pysy toiminnassa. Tämän lisäksi voidaan puhua optimaalisista määristä proteiinia lihasmassan kasvattamiseen. Myös painonpudotukseen tähtäävä ruokavalio voi vaikuttaa proteiinintarpeeseen....

Tämä teksti on vieraskynäkirjoitus, ja tekstistä vastaa Velu Immonen. Allekirjoittaneella ei aika, saati kirjallinen tuottaminen riitä tämäntasoiseen informaatioon, mutta onneksi näistä saadaan nauttia tänä vuonna useamman julkaisun verran.

Nauti lukuhetkestä ja jaa tekstiä eteenpäin!

Tempo on yksinkertaisesti tapa määrittää yksittäiseen toistoon käytettävä aika. Tempo myös erottelee yksittäisen tositon eri työvaiheet keskenään.

Esimerkiksi 4010 tempo jalkakyykyssä tarkoittaa sitä että laskeudut kyykyn ala-asentoon neljän sekunnin(4) aikana, jonka jälkeen ilman(0) taukoa lähdet nousemaan takaisin ylös yhden(1) sekunnin aikana....